Merhaba ziyaretçi, sitemizden daha iyi faydalanabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Üye olmak için tıklayınız!
890x180_3
Kapat

©
+ Cevap Yaz + Yeni Konu aç
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: 1 depoyla kaç km yol yapıyorsunuz?

★Lanet Olsun İçimdeki Mercedes Sevgisine !★
    Yusuf68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Status : Offline
    Teşekkür : 37
    315 mesajına 340 kez teşekkür edildi
    Cilgin
    Tecrübe Puanı : 34
    Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of Yusuf68 has much to be proud of

dikkat 1 depoyla kaç km yol yapıyorsunuz?

Volkswagen geliştirdiği yeni teknolojisiyle, tek depo yakıtın nelere kadir olduğunu kanıtladı

Dizel bir arabayla ne kadar mesafe gidebilirsiniz? 400 mil, 500 mil belki de 600 mil... Nitekim Volkswagen geliştirdiği yeni teknolojiyle bu mesafeyi katlamayı başardı.

1.6 TDI-VW Passat BlueMotion test aracı bir depo dizel yakıt ile tam 1.527 mil (2457 km) gitti. Böylece bir dünya rekoruna imza atan Volkswagen yakıt verimliliği konusunda yeni ufuklar açtı. İngiltere'nin Kent şehrinden yola çıkan araç, saatte ortalama 45 mil hızla yol aldı. Fransa'nın Calais şehrine varan araç, bir galon (1 galon=4.5 litre) dizel ile 89.83 mil yol kat etmiş oldu.

Bu yakıt verimliliğinin sağlanmasında Volkswagen'nin geliştirdiği Stop / Start teknolojisi ve özel lastikler büyük rol oynadı. Hybird araçlar içerisinde bu inanılmaz yakıt verimliliği ile ön plana çıkan Volkswagen Passat BlueMotion, Alman mühendisliğinin geldiği noktayı gösteriyor

Üye
    Yılma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Status : Offline
    Teşekkür : 0
    1 mesajına 2 bir kez teşekkür edildi
    Tecrübe Puanı : 0
    Yılma seçkin bir yolda olduğunu belli

Standart Cevap: 1 depoyla kaç km yol yapıyorsunuz?

Arkadaşım bu verilen bilgiler tamamen verilere bağlıdır.
    1 - Aracın yakıt deposu kaç litre yakıt alıyor?
    2 - Aracı kullanan şahıs nasıl kullanıyor?
    3 - Yol kosulları nelerdir?
    4 - Trafik nasıl? gibi dahada uzar gider.
    Bu tür reklamları yapanlar aracı bir test alanında kullanırlar ve genelde 60km/saat -90km/saat (hız) sabitlerler. Ama bu gerçek yaşamda mümkün değildir. Ya bir lamba çıkar karşına ya bir yaya tada başka bir araç.
    Normal olarakda bu aracın durup tekrar hareket etmesi gerekir. Buda yakıt tüketimini otomatik olarak arttırır.

Ben sizlere kendi kullandığım arabamdan örnek vereyim.
    Benim arabam BMW 530i
    3.0 lt 231 beygir.
    75-80 lt. benzin alıyor. Hızımı 140km/saat'e sabitlerde kullanırsam (Oto yolda) yaklaşık olarak 900km - 1000km yol alıyorum.
    Şehir içinde kullandığımda ise 500- 550 km ancak yol alabiliyorum. Kışınsa bu 350-400km kadar düşüyor.
    Lafın kısası bu tür reklamlar tüketicinin aklını çelmek amaçlıdır. Yanlış anlaşılmasın bu araç tasarrufsuzdur demiyorum ama verileri abartılı diyorum.

Saygılarımla.

+ Cevap Yaz + Yeni Konu aç

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu konuyu okuyanlar

Actions : (View-Readers)

1. mehmet_68